joi, 22 aprilie 2010

Nationalism si crestinism

Hristos a inviat!
Sunt multi romani,printre care chiar si crestini practicanti care au pierdut,odata cu comunismul,sentimentul national.Pentru ei tara nu mai este un reper,si a ramas doar lupta pentru supravietuire si mantuirea-pentru cei care o cauta-;dar nemaiavand ca reper istoria romaneasca,limba si inaintasii care s-au jertfit pentru apararea credintei si traditiilor specifice romanesti.
Si eu am stat mult timp in afara sentimentului national.Dar prin cateva reevaluari ale lui Eminescu,a istoriei in general,prin discursurile lui Gh .Calciu Dumitreasa,Staniloaie,ale lui Dan Puric,prin ascultarea lui Grigore Lese,am inceput sa invat ce inseamna si natiunea.
Este locul de unde ne tragem si unde continuam sa vietuim noi si apoi dupa noi ,copiii nostri.
Cum ar fi fost daca ne nasteam intr-o tara islamica,in caz ca nu rezistam si ne cucereau turcii?!Asa cum este o bucurie ca existam,tot la fel trebuie sa fim bucurosi ca ne-am nascut romani,si astfel suntem ortodocsi,botezati de la nastere,si mai aproape de Hristos.Suntem singurul popor din lume,care s-a nascut crestin,care are 2000 de ani de crestinism.
Asa ca trebuie sa pretuim locul unde ne-am nascut,limba si neamul.
Si sa incercam sa ne ridicam la inaltimea inaintasilor nostri,sau cel putin sa-i pretuim si cinstim.
Daca nu ar fi fost cei care s-au jertfit in temnitele comuniste,care ar fi fost reperele noastre acum,in aceasta deruta de dupa comunism?
Dar jertfa lor ne arata ca mai sunt oameni gata sa se jertfeasca pentru un ideal ,national si crestin, si ne poate da putere daca va veni o vreme de jertfa si pentru noi.
Ne mantuim in Domnul nostru Iisus Hristos,dar ca romani;ne rugam si gandim in limba romana si locuim intr-o tara unde se fac neincetat slujbe pentru slavirea lui Dumnezeu!

Un comentariu:

  1. Nu pot sa raspund invitatiei D-voastra,in primul rand pentru ca religia crestin-ortodoxa pe care o promovez nu este de acord cu piercingul si tatuajele,si deci nu pot sa va fac publicitate la site-ul respectiv.

    RăspundețiȘtergere