luni, 11 iulie 2016

Cine sunt eu?

Omul se defineste prin optiunile pe care le ia ,in decursul unei zile sau pe perioada vietii.
Multi spun esti ceea ce mananci de exemplu,sau multi se definesc prin cat au invatat sau prin nivelul de stiinta acumulat. De aceea e si foarte greu sa schimbi un om ,sa ii schimbi mentalitatea.
El este ceea ce a fost invatat si a optat el insusi sa urmeze.
Daca am optat pentru bani,ma voi gandi la ei,daca am optat sa invat o disciplina,aceea ma va ghida in viata.Daca ascult o muzica,ma voi plia dupa aceasta,gandurile se vor infasura in jurul ei.
Deci esti ceea ce faci,ceea ce gandesti.....
Intrebarea este : ce este corect pentru tine sa doresti de la viata,ce cariera sa urmezi ,care sa fie calea ta?
Si acum imi vine in minte ce spune Hristos: Eu sunt Calea ......,Adevarul .....si Viata.....
E un efort foarte mare acesta,de a merge numai cu Hristos,de a nu avea cai intermediare.....
Ma gandesc la stirile din lume,la familia mea,la ce o sa cumpar,la ce o sa mananc,la unde sa merg in vacanta,ma gandesc la multe alte ale vietii acesteia. Si ele incep sa ma acapareze ,sa ma transforme,sa ma ingroape.Unde este Hristos in gandurile mele? Cat ma gandesc la rugaciune ? Cat de mult mi-L doresc pe Hristos?
O mica greseala in gandire si nu mai esti pe drumul cel bun. Ce mult conteaza spre exemplu dogmele! Daca le schimbi putin,se schimba intreg sensul religios ! Si multi spun ca nu conteaza,ca este acelasi Dumnezeu ! Da,dar cum ajungi la acel Dumnezeu,care este Calea ,calea corecta?
Iov de exemplu ,se certa cu prietenii sai cum este mai corect sa isi priveasca suferinta ,si cat erau de diferite opiniile!Desi credeau la fel ! Dar nu in acelasi fel.... Iov avea cea mai multa dreptate ,insa nu intru-totul. Dumnezeu insusi a venit si l-a corectat,insa l-a apreciat pe el ca fiind cel mai aproape de Adevar!
Suntem crestini ortodocsi multi dintre noi,dar nu stim cum sa ne apropiem de Hristos ! Nu iI acordam suficient timp,dreapta intelegere,nu ne sacrificam pentru El !
Ajuta-ma Doamne sa Te inteleg si sa urmez Calea Ta. Ajuta-ma sa Te iubesc,asa si cum  Tu ma iubesti pe mine! Ajuta-ma ca majoritatea gandurilor si faptelor mele sa fie indreptate catre Tine!

Toata viata noastra lui Hristos Dumnezeu sa o dam ! Ajuta-ma sa fac acest lucru!
Un comentariu:

  1. imi pare rau ca intervin aici.Sunt crestin ortodox dar am in suflet cateva intrebari ,poate ma puteti ajuta:
    1.cateodata merg pe strada si trec pe langa o bodega si ma gandesc decat sa beau o bere doua(nu am patima alcoolului) sa joc de acesti bani la bere la loto cu gandul ca daca castig o bun aparte(un sfert o treime ) sa o dau la saraci? E pacat?
    2. in Biblie scrie ca numai saracul intra in Rai. Daca din banii castigati platesc la copii curs de pian de limbi straine ca sa le dau o scoala buna ajung putin bani de donatii..Si sa adun ptr fete pt nunta niste craitari e pacat?
    3.Am mers cu autobuzul era plin ochi si eu stateam in picioare . urcat un batranel si am solicitat unui tanar sa faca loc .Nu a vrut . Nu am intors si cealalata parte a fetei ptr "palma" ci m-am certat fiindu mi mila de batranel. E crestin?

    RăspundețiȘtergere