marți, 3 august 2010

Pr. Mihail Stanciu, alias Pater Mihail, nu mai e stareţ al Mănăstirii Antim

  Începând de duminică, 25 iulie, Sfânta Mănăstire Antim are un nou stareţ, în persoana Părintelui Protosinghel Vicenţiu Oboroceanu (vezi: http://www.basilica.ro/ro/stiri/manastirea antim din bucuresti are un nou staret.html.)Gurile rele spun că fostul stareţ, Pr. Mihail Stanciu, ar fi fost schimbat nu pentru o purtare dintre cele mai ortodoxe…
În urmă cu ceva vreme, Părintele Mihail Stanciu, pe atunci stareţ al Mănăstirii Antim, se dezlănţuia frenetic împotriva lui Klaus Kenneth, în tot felul de aberaţii. Nu era prima dată când părintele respectiv se lansa în etichetări care îl depăşeau, nu doar în competenţă teologică, ci şi în bun simţ analitic.
Prevalându-se, pe atunci, de autoritatea Mănăstirii Lainici, care ar fi avut o opinie separată vizavi de Klaus Kenneth, Pr. Mihail s-a dovedit, încă o dată, nu doar prost informat, ci, mai ales, rău intenţionat. După articolul său, Klaus Kenneth a poposit vreme de patru zile la Mănăstirea Lainici, unde a fost primit cu toată dragostea de întreaga obşte de acolo, părinţii mănăstirii fiind cu totul străini de acuzele ce le fuseseră puse în cârcă de Pr. Mihail. Ba mai mult, Klaus Kenneth a fost invitat să ţină cuvântul de învăţătură în cadrul Sfintei Liturghii din duminica respectivă, în Mănăstirea Lainici (http://www.agnos.ro/blog/2010/05/20/klaus-kenneth-la-manastirea-lainici-mai-2010). Şi, poate nu e lipsit de importanţă să menţionăm că aceeaşi mănăstire, de luni de zile recomandă spre lectură, la spovedanie, cartea Două milioane de kilometri în căutarea Adevărului. Însă aceste aspecte, ca şi altele, desigur, părintele-blogger „uită” să le menţioneze.
Din 25 iulie a. c., Părintele Mihail Stanciu a fost „scutit” de o ascultare care îl depăşea mult prea mult, şi anume aceea de stareţ al unei Mănăstiri care merită să fie ctitorită de un părinte echilibrat, cu o adevărată aşezare duhovnicească. Salutăm numirea noului stareţ, Pr. Vicenţiu Oboroceanu, şi suntem încredinţaţi că şi cititorii de bună credinţă îşi vor da seama ce fel de oameni se lansează în acuze, inclusiv la adresa lui Klaus Kenneth…
În fond, cei care s-au dezlănţuit împotriva lui Klaus sunt doar câţiva: Pr. Mihail Stanciu (care s-a folosit de tot felul de pârghii de autoritate prin corespondenţă, care s-au dovedit total false, şi, dacă e necesar, vom reveni asupra acestor aspecte), fraţii de la Război întru Cuvânt (care se complac, în continuare, sub protecţia unui jenant anonimat pentru statutul de adevăraţi mărturisitori - nu cunoaştem sfinţi mărturisitori care să semneze cu pseudonim! -, în tot felul de oscilaţii contradictorii), Saccsiv (apropo, de când un puşcăriaş pentru evaziune fiscală, care are încă procese pe rol, se poate corija în lider de opinie religioasă?!), Victor Roncea (un tip extrem de dubios, care e mereu simbriaşul cui plăteşte mai bine, care a reuşit de curând să îşi încheie studiile cu remarcabilul său bacalaureat la Ciorogârla), şi cam atât…
Şi aceasta, în detrimentul unor oameni care chiar au avut cuvinte de apreciere şi binecuvântare pentru Klaus Kenneth: Pr. Sofronie, Pr. Zaharia, Pr. Rafail Noica, înalţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, personalităţi ale scriiturii religioase ortodoxe.
Dar despre aceste aspecte, precum şi despre manipularea pe care astfel de personaje o desfăşoară în spaţiul virtual, inclusiv în campania dusă împotriva lui Klaus Kenneth, Editura Agnos intenţionează să publice un studiu pertinent, în care să aducă elemente noi cu privire la cine se ascunde în spatele unor astfel de campanii şi scopurile pe care aceștia le urmăresc.
Editura Agnos

24 de comentarii:

  1. http://www.petitieonline.ro/petitie/papa_nu_are_ce_cauta_in_romania_-p66477055.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Va rog, publicati studiul . . o persoana, cel putin, este intr-adevar interesata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Fiind interesata de cei care ne pastoresc sufletele am dat peste articolul cu pricina in care parintele Mihail aducea acuze , nu este frumos, putin respect, un preot trebuie sa dea dovada de ingaduinta si rabdare , nu se cade , preotul Mihail a mai atacat pe net si alte persoane, ma bucur ca un om fara suflet a fost schimbat din functie, nu imi pare rau, s-a facut dreptate, m-am rugat sa fie schimbat pentru ca nu are judecata unui preot ci a unui tiran, imi cer scuze pentru exprimare dar el nu si-a cerut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fără suflet ești tu,eu l-am cunoscut pre părintele Stâncii, e un model de comportament creștin.

      Ștergere
    2. Fără suflet ești tu, eu l-am cunoscut pe părintele Stanciu, e un model de comportament creștin și sunt sigur că s-a opus unei erezii.

      Ștergere
  4. La Dumnezeu e judecata,nu are rost sa ne amintim de ce a fost.Putem doar sa evitam oamenii care nu ne plac si atat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred, ca cei care ati scris ce ati scris, despre parintele Mihail Stanciu, nu-l cunoasteti. Sa nu uitam, ca pentru orice cuvant spus, dar mai ales scris, vom da socoteala inaintea Creatorului. Parintele MIHAIL, este un adevarat Preot! Dar, e mai bine sa-l cunoasteti, caci sigur nu l-ati cunoscut cei care a-ti scris cuvinte care ii pot sminti pe cei care nu-l cunosc. Sa ne dea Domnul sinceritate si smerenie, pentru a discerne intre adevar si viclenie! Constantin Samson.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu nu il cunosc pe parintele Stanciu intr-adevar,insa am luat act de efectele articolului sau,care ca o otrava s-a raspandit in cateva bloguri ortodoxe,foarte populare.
    El si-a folosit autoritatea pentru a desfiinta un om,catalogandu-l ca inselat,insa acelasi om pe care il desfiinta parintele Stanciu,avea ingaduinta si primire calduroasa din partea reprezentantilor Bisericii Ortodoxe.
    Nu este asta un act de neascultare a parintelui ? Cum un episcop ,sau mai multi il primesc,insusi Patriarhul il invita la un interviu la Trinitas,se impartaseste la manastiri romanesti,este prieten cu Rafail Noica ,are duhovnic pe parintele Zaharia de la Essex,si vine nu stiu cine si nu tine cont de toate acestea,ci asa cum marturiseste ,este influentat de un calugar anonim ,care devine o autoritate suprema.Ar fi multe de spus,daca mai sunt intrebari.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mihail Stanciu e un neica-nimeni si vorbeste si el sa se afle in treaba ! Bine ca nu mai e staret , caci si cat a fost nu a facut nimic bun la manastire ! Lenea e cucoana mare !

    RăspundețiȘtergere
  8. Din pacate, pe nici unul dintre cei care il contesta pe Parintele Mihail nu ii raspunde la obiect - eu consider ca nu au argumente.
    Daca nu au de ce vorbesc, iar daca au de ce nu vorbesc?

    RăspundețiȘtergere
  9. Daniel,
    "Nu este un act de neascultare a parintelui"? Nu, nu este un act de neascultare al parintelui, este un act de neascultare al tau si al tuturor celor care-l terfeliti, dar, mai ales, terfeliti invatatura crestin ortodoxa. Oare o cunosteti, ori vorbiti doar de dragul de a improsca cu noroi? Ti se pare tie ca Patriarhul cu a lui suita de ierarhi mai slujeste ortodoxiei ? Ia seama la ce-ti spun: cat de curand ai sa te rogi umar langa umar (in bisericile noastre) cu tate surogatele de crestini (apropo, si mormonii sunt tot crestini, stiai?)sub deviza promovata su sarg de patriarh si slugule lui - "unitate in diversitate" ! Asta a facut parintele Mihail, cu asta a "gresit", de asta s-a facut vinovat, ca a aratat lumii Adevarul! De-asta l-au si executat la modul cel mai las si mizerabil. Iar daca asta tot nu v-a alinat ura, ce mai asteptati... rastigniti-l, rastigniti-l !!

    anonim,
    esti de rasu-plansu...

    RăspundețiȘtergere
  10. @ADINA

    A ataca pe Patrairhul Romaniei mi se pare destul de grav.

    Problema lui pater Mihail,asa cum se intitula el,este ca a atacat un crestin autentic,si cand denigrezi un crestin atunci lovesti si in Adevar.

    RăspundețiȘtergere
  11. Daniel,

    Dar oare acest Patriarh mai are constiinta ORTODOXA? Ori a avut vreodata? Crestinismul- prin Ortodoxie, nu este o alta religie, este Calea, Adevarul si Viata. Pe cand, acum cateva luni, la Consiliul Europei, acest Patriarh a facut apel la o "educatie ecumenista care sa inceapa sa fie promovata si la nivelul bisericii si al credinciosilor "de jos", caci ea are ca tinta tot promovarea credintei in Dumnezeu". Al cui Dumnezeu??? Caci discursul a fost rostit fiind flancat de reprezentati mozaici, musulmani, protestanti, catolici, etc Oare ne-am mai fi numit astazi crestini-Ortodocsi daca Sfintii-multi reprezentanti de marca ai Bisericii, ar fi cedat in fata tuturor ereziilor? Oare nu doreau ei Binele, mai mult decat il dorim noi astazi?

    Cat despre KK, este incredibil cum crestinii nu au realizat ca el este in dezacord perfect cu ortodoxia, cu invatatura SF. Parinti. Ce ordodoxie predica el facand apologia Maicii Tereza, a lui Buda,a Nirvanei si cand ia in zeflemea Liturghia, Spovedania, ba chiar si pe noi, romanii, ortodocsi (vezi emisiunea lui Cristian Tabara, in care a fostr invitat)
    Ce trist...adulam pe unul care ne rade-n nas, pe fata!, si denigram un aparator al ortodoxiei. Parintele Mihail a demonstrat punctual, cu citate,cu argumente, lucruri grave, dar noi nici nu vrem sa le vedem! Caci, nu-i asa, IDOLUL nu se pune la indoiala, se urmeaza cu ochii inchisi, fara zig-zag, se respecta cu adorare divina. Ce plini de bunatate si sfintenie ne simtim, cand credem ca noi ii iubim pe toti, asa-? Cat de usor il vom iubi si adula si pe Antihrist, care va fi infinit mai fermecator decat acest KK - bagat la inaintare de catre "binefacatorii" bisericii, ca sa ne obisnuim cu erezia ecumenist-antihrista! Nu doar teoretic, ci faptic!!

    MINCIUNA va fi de acum incolo promovata si adorata, si nu Adevarul!Iar cei care iubesc si apara Adevarul, vor avea parte doar de rastignire.

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru ratiuni care deocamdata iti scapa,il prefer pe Klaus Kenneth,parintelui Mihail si nu pot face eu judecati de valoare asupra Patriarhului,este o diferenta intre un simplu mirean si un Patriarh.

    Daca este cineva sa il judece,trebuie sa fie cineva de acelasi nivel,un alt Episcop sau Patriarh.

    RăspundețiȘtergere
  13. http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/03/13/cum-a-prezentat-pr-constantin-necula-ortodoxia-penticostalilor-din-beius-video/#comments


    Părintele Mihail

    În legătură cu subiectul K.K. aș vrea să fac două precizări.

    1. În urma discuției personale pe care am avut-o cu Părintele Zaharia Zaharou de la Mănăstirea Essex, am aflat că Sfinția sa, în calitate de duhovnic, i-a interzis pe viitor ”ucenicului” K.K. să mai vină în România să propovăduiască rătăcirile și balivernele lui. Părintele Zaharia a recunoscut că i-a dat lui K.K. o binecuvântare obișnuită, ”ca oricărui om care se spovedește de 2-3 ori pe an la el” (fără comentarii!), și că știe că K.K. nu are pregătire dogmatică, istorică și nici liturgică, de aceea și spune multe lucruri greșite. Părintele Zaharia uneori a zâmbit, alteori s-a mâhnit, când afla ce și cum propovăduia K.K. prin România, defilând cu ”binecuvântarea expresă” a duhovnivului lui. Oricum, Părintele l-a oprit de a mai predica în România…

    2. De asemenea, Părintele profesor Vasile Mihoc, în urma unei discuții personale cu Sfinția sa, mi-a dat dreptate și m-a încurajat în a-i demasca rătăcirile lui K.K., mărturisind că nu știa mare lucru despre el și despre ideile lui referitoare la credință.

    Bine ar fi ca, având o asemenea îngrădire binecuvântată a zelului său, măcar de acum înainte, ”fratele” K.K. să se catehizeze în dreapta și sfânta credință ”cea dată sfinţilor, odată pentru totdeauna” (Iuda 1, 3), nu să se lanseze în campanii misionare ale credinței lui personale (kitsch-oase și strâmbe) cum se mai avântă și acum (tot) pe la românii din Elveția și Austria…

    Duhul Sfânt, Duhul Adevărului, să ne lumineze și să ne păzească pe toți în Biserica Drepslăvitoare a lui Hristos, cu pace, cu smerenie și dragoste lucrând poruncile Lui, spre slava și vestirea Lui! Amin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. acesta este linkul:


      http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/category/siteuri-ortodoxe/preot-constantin-necula/

      iar mai jos comentariul parintelui Mihail.
      Interesant...

      Ștergere
  14. Aceste lucruri nu trebuiau sa faca obiectul mai multor bloguri si discutii in contradictoriu, calugarii nu au ce cauta pe net, prin statutul lui un calugar trebuie sa fie retras in sfintenie si rugaciune , preot blogger, te bufneste rasul, nu ma intereseaza discutiile dumnealui cu cei din patriarhie desi daca exista un for tutelar acela trebuie respectat pentru ca de aceea exista.
    M-a deranjat patima si rautatea cu care pater Mihail a scris,Doamne cata rautate, nu se poate asa ceva, vezi acolo micimea omeneasca , rautatea , unde-i draostea la care ne indeamna Dumnezeu si toti sfintii ? L-ati vazut pe preotul Argatu sau Cleopa facand asa ceva? oricum rusine . repet nu ma inrereseaza acel indivind KK . ma interesa modul de abordare a problemei de ctre un reprezentant al bisericii unde merg.
    Nu-mi raspundeti ca nu vo, citi , mi-a ajuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar o observatie: parintele Cleopa si parintele ILARION ARGATU, doi mari sfinti ai Romaniei; cine l-a cunoscut pe parintele Argatu si a vazut cu proprii ochi minunile dansului NU POATE ACCEPTA nicio denigrare din partea parintelui Mihail sau ale oricui pentru ca STIE PRECIS CA NU SUNT ADEVARATE; in rest, Dumnezeu este iubire nu ura.

      Ștergere
    2. I-am cunoscut pe amandoi si pe parintele Argatu si pe Cleopa, oameni deosebiti, inzestrati, unici, n-am gasit rautatea la ei, imi este dor de ei, nu cred ca vom mai avea asa ceva curand.

      Ștergere
  15. DUMITRU EU L-AM CUNOSCUT PE PARINTELE MIHAIL SI CE SPUNE ARE DREPTATE.NU POTI LASA PERSOANE CA KK CARE NU AU PREGATIRE TEOLOGICA(ORTODOXA)SA NE FACA PROPAGANDA ECUMENICA GRATUIT.KK VINE DINTR-O LUME CARE NU ARE LEGATURA CU ORTODOXIA,,, CE ESTE ACEST OM CARE A VENIT SA TULBURE INVATATURA CRESTINA?

    RăspundețiȘtergere
  16. Cateva reflectii asupra partii cenzurate din conferința pr Constantin Necula la penticostali in Beius:
    http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2012/03/cateva-reflectii-asupra-partii.html

    RăspundețiȘtergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  18. Mi se pare cel putin ciuday sa contesti spusele si chiar persoana doar pentru ca nu are pregatire religioasa
    Marii apostoli nu aveau pregatire religioasa si ce pasi uriasi a facut omenirea datorita lor, uitati lucruri mari impiedicandu-va in amanunte.

    RăspundețiȘtergere
  19. Editura Agnos, sunteți de o incultură crasă. Mănăstirea a fost ctitorită când a fost făcută, nu o "ctitorește" părintele Stanciu. Spuneți că de cand se poate "corija" saccsiv în nu știu ce. Erija, bă, nu corija. Vai de capul vostru. Dar la împroșcat cu noroi sunteți primii.

    RăspundețiȘtergere