luni, 10 mai 2010

Simon Zilotul - Mirele de la nunta din Cana Galileii

Acest sfânt Apostol era de neam din Cana Galileei, cunoscut Domnului nostru Iisus Hristos şi Preacuratei Maicii Sale, deoarece Cana nu este departe de Nazaret. Cînd Simon a avut nunta cea legiuită, a fost chemat şi Iisus cu ucenicii acolo, unde, neajungîndu-le vinul, Domnul a prefăcut apa în vin. Mirele, văzînd o minune ca aceea, îndată a crezut că Domnul este adevăratul Dumnezeu şi, lăsîndu-şi nunta şi casa, i-a urmat Lui cu osîrdie, pentru care s-a numit "Zilotul", adică rîvnitor. Deci s-a aprins cu atît de mare dragoste dumnezeiască către Hristos, încît şi mireasa sa şi pe toate cele lumeşti le-a trecut cu vederea pentru dragostea lui Dumnezeu, şi şi-a făcut sufletul său mireasă Mirelui Celui fără de moarte, numărîndu-se în ceata ucenicilor lui Hristos, unul din cei doisprezece Apostoli.
După ce a primit cu ceilalţi Sfinţi Apostoli, Sfîntul Duh, Cel ce S-a pogorît în chip de limbi de foc, a trecut în Mauritania şi în Africa, propovăduind pe Hristos şi răbdînd pentru El cu râvnă înfocată. După aceea, fiind în Britania şi luminând pe mulţi prin cuvântul Evangheliei, a fost răstignit de cei necredincioşi şi s-a sfârşit prin pătimirea cea de un chip cu a lui Hristos.

5 comentarii:

  1. @ daniel ,

    la profilul tau am vazut ca faci referire la zodiace . Poate ca n-ar fi rau sa renunti la ele . Voi , blogerii , trebuie sa fiti exemple pentru cei care va citesc . Eu , personal , intru pe blogurile ortodoxe ca sa invat , sa-mi obisnuiesc cugetul sa fie permanent lipit de Duhul Sfant printr-o rugaciune , printr-o multumire , printr-o cantare . Daca as fi incepator si as vedea la tine , la profil , publicate semnele zodiacale fie as lua-o de buna , fie m-ai bulversa si n-as sti ce sa mai cred . Iertare pentru observatie ( de multe ori mi se spune ca sunt mai rau decat o soacra ) . Nu este nevoie sa publici .

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca citind blogul,doar asta ai vazut gresit sunt multumit.Nu ma supar de comentarii,mai ales daca sunt spre folos duhovnicesc.
    Zodiacul nu mi l-am pus eu,ci dupa ce am scris ziua de nastere,mi-a aparut automat si zodiacul,de la ei.Daca stii cum sa-l scot,ajuta-ma,ca il scot imediat!

    RăspundețiȘtergere
  3. esti "daniel" de pe saccsiv ? Daca raspunsul este pozitiv , atunci felicitari pentru faptul ca inca il ai pe pustnicul digital la bloguri preferate dupa cat a dat cu pietre in tine pe blogul lui saccsiv .

    in alta ordine de idei , nu , nu stiu cum poti scoate referirile la zodiace .

    Doamne , ajuta-ne !

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu,nu sunt acel Daniel.Eu l-am pus pe pustnicul digital la bloguri,si apoi ulterior m-a adaugat si el la blogroll.Si,pentru ca sunt la inceput,numai la el sunt postat ca referinta.

    RăspundețiȘtergere
  5. In casa aceasta este NUNTA mea din Cana Galileii 1982-etern si vesnic amin[faptele apostolilor imagine Plumbuita schit vesnic Caloian Zeii Ploii SF ILIE.

    RăspundețiȘtergere