vineri, 14 mai 2010

Klaus Kenneth - Doua milioane de kilometri in cautarea adevarului (4)


De ce il iubesc pe Klaus Kenneth? De ce avem nevoie de el?
Unii intreaba: nu ne este suficienta Biblia sau Sfintii Parinti,comori de intelepciune,ori parintii induhovniciti de la noi,parintele Cleopa,Arsenie Boca,Sofian Boghiu,iar dintre cei in viata ,parintele Iustin..etc… Nu avem de unde invata? Ce nevoie avem de acest occidental,venind din protestantism,sa ne dea noua lectii?! Mai ales ca are niste afirmatii care par cam dubioase..

De ce am avea nevoie de el?
In primul rand pentru ca e un exemplu viu de relatie cu Hristos.

Noi acum trebuie sa ne dam seama ca suferim foarte mult.De ce? Pentru ca avem acces la numeroase carti,putem accesa orice informatie dorim,insa cu toate acestea nu avem repere,nu avem indrumatori,nu avem viata launtrica,nu ne mai rugam cum trebuie etc
Suntem intr-o criza spirituala ,din care nu putem iesi doar prin mersul la biserica,posturi si lectura.Ne mai trebuie ceva,o traire autentica,care se poate obtine doar sub povatuirea unui parinte duhovnicesc,sub ascultarea lui.
Se pare insa ca acestia sunt acum atat de putini,incat putem spune ca aproape toti crestinii nu au o indrumare suficienta pentru ca sa-si imbunatateasca viata launtrica.
Cine crede ca se poate ascunde in spatele citatelor,cartilor,a faptelor de a merge la biserica,de a posti etc se insala amarnic.Nu este suficient.

Il avem pe Klaus Kenneth ,care se pare ca in aceasta lume plina de ispite si lipsita de povatuitori adevarati, a reusit sa fie un crestin autentic,cu o mare si intensa traire duhovniceasca.
Nu trebuie sa-l comparam cu Sfinti Parinti,ci cu noi.
El a scris si a venit la noi ,sa ne transmita urmatorul mesaj:
Puteti fi si voi ca mine,indrazniti! Sunt ca voi ,ortodox! Am venit cu incuviintarea parintelui Zaharia de la Essex,duhovnicul meu….Vreau sa impartasesc cu voi bucuria intalnirii cu Hristos!

4 comentarii:

  1. ce mi-se pare periculos e ceia-ce ai postat pe forumul ortodox in legatura cu duhovnicii. mi-se pare mie sau vrei ceva care nu tine de practica noastra ca,si credinciosi cu multi ani in spate sau vi cu o noua invatatura de tip occidental unde paginismul e la el acasa

    RăspundețiȘtergere
  2. poate vrei cu bunele invataturi sa ne duci intr-o directie unde ne vom trezi pe marginea unei imense prapastii.timpul va demonstra acest lucru.nu imi place ,ce ai vorbit de scriitorul laic pe care multi il iubesc sau vrei calcind peste cadavre sa te ridici intr-un timp scurt si asta o sa vedem

    RăspundețiȘtergere
  3. cam tulburi apele pe forumul ortodox esti impotriva rugaciunii in grup care spui ceva acolo de nereusita te crezi proroc dupa cum spui ca stau lucrurile dl777 cine poate sa te creada Daca nu esti cu noi esti impotriva noastra cine a zis acest lucru?nu te-a bagat nime in seama o fac eu te manifesti ca-si sectarii creind dezordine [nu iti foloseste]nici tie nici la alti

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga anonimule,nu am avut eu comentarii pana acum,dar vad ca dintr-o data am mai multe decat mi-as fi dorit.
    In primul rand,nu e bine sa faci comentarii referitoare la subiectele pe care le sustin pe forumul ortodox.Ai acolo suficient spatiu,sa ma combati si sa spui ce doresti.Cei care citesc blogul nu vor sti la ce te referi.Cat despre Klaus Kenneth,este un om care il apar,desi majoritatea celor de pe net cel putin,sunt impotriva.Aici sunt in minoritate,dar am si eu anumite convingeri.Daca ai sa mai citesti si alte articole de pe blog,poate ai sa observi ca nu contin lucruri eretice.
    Aici pe blog,esti la mine acasa,te tratez ca un musafir,nu vreau sa te jignesc,insa te rog sa faci observatii cat mai intemeiate,si nu la nervi sau dupa prima impresie.
    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere